Skip to content

sablon3

az ünnepekről

Egy kis kaotikus bejegyzés, ami tulajdonképpen összhangban van azzal, ami a fejemben mostanság van…

Ünnepek.

Lehet, hogy elsőre nem tűnik aktuálisnak. Hiszen karácsony még két hét múlva lesz.

Ám az életünk tele van egyéb mindenféle súlyú ünneppel.

Az idei év a környezetemben sokak számára egy kerek esztendő volt, vagy egy fordulópont, vagy egy új kezdete.
És sokak, sokunk számára valaminek a vége is. Azt hiszem, a legjobb szó erre az évre az, hogy terhelt esztendő volt.
Sok érzelemmel, mindkét oldalon. Fájdalmakkal, elmúlással, hirtelen váratlan szakadásokkal, köddé vált álmokkal, búcsúzással.
Talán erről szóltak annak idején a jóslatok. 2012 hozott mélységet bőven.

Ahogyan az lenni szokott, az állandóra való törekvés, az egyensúly iránti igény valahogy a másik oldalt is felerősítette. Voltak benne adott ünnepek. Hozzám közel állók sokan váltanak évtizedet idén. 30-40-50-60-70 mindenből volt a közvetlen közelemben. Ennek a listának az év elején én is részese voltam.
Ünnepeltünk tehát sok szülinapot, voltam részese sok esküvőnek, idén még vendégként is. Voltam szemtanúja gyermek születésének, nagy sportteljesítménynek, hétköznapi mások számára nem nagynak, vagy érdekesnek tűnő akadályok legyőzésének.
Olyan sokat kaptam, hogy érdemes lenne listát írnom belőle. Csak egy egy éves lista olyan hosszú lenne, hogy szerintem abból sokan egy évtizedig jól éreznék magukat. Kaptam úgy, hogy én voltam a címzett és kaptam azáltal, hogy megengedték, hogy megörökítsem az érzelmek átadását.

A most hétvége is ilyen ünnepekkel teli. Ma (vagyis tegnap) puncsbulin voltam. Már harmadszor, úgyhogy most már hagyományosnak cimkézhetem a résztvételem. Babi (Málnalevél) puncsbulijainak leérdekesebb jellemzője a hagyomány keretein belüli megújulás. Ami csak addig nem tűnik nagy dolognak, amíg valaki nem szembesül ezzel a feladattal. Neki nem megoldhatatlan…

És ma (vasárnap) mást is ünneplünk.
Ünnepeljük az esküvői szakmát. Egy gálán. Amely reméljük, egy új hagyomány nyitó rendezvénye. Látni, hogy az esküvők hátterében mennyi ember a szívével, tehetségével, lelkével is ott van jó érzés. Ez a gála ennek az ünnepe.

És ma egy szintén kerek születésnap is van. Nem írom le kié, mert az ünnepelt nem szereti, ha ünneplik.
Ennyi talán belefér, úgysem olvassa ezt a blogot.
🙂

Ezt a videót most neki is küldöm, ha véletlenül mégis erre járna, tudni fogja miért.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük